Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Για εμάς κοινωνική εταιρική ευθύνη είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας μας με κοινωνική και περιβαντολογική συνείδηση.

Για αυτό τον λόγο ενεργούμε υπεύθυνα όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενούς μας αλλά και απέναντι σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Πιο συγκεκριμένα:

01

Διατήρηση του Ανθρώπινου Δυναμικού

+

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες από το 2008 και μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουμε μειώσει το προσωπικό της εταιρίας αλλά το έχουμε αυξήσει κατά 15%. Επενδύουμε στο τρόπο διοίκησης της εταιρίας μας και διαλέγουμε την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και είμαστε περήφανοι που σε καίρια πόστα της εταιρίας βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι τα τελευταία 30 χρόνια.

02

Πιστοποιημένες Πρώτες Ύλες

+

Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις και κανονισμούς αναζητούμε προμηθευτές με πιστοποιημένα υλικά διαφυλάσσοντας έτσι την ποιότητα των προϊόντων μας. Όλα τα προϊόντας εμπορίας αλλά και επεξεργασίας συνοδεύονται από πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι βρίσκονται μέσα στα επιτρεπτά όρια φορμαλδεΰδης (Ε1 & Ε0) αλλά και ότι προέρχονται από νόμιμα υλοτομημένα δάση (FSC & EUTR)

03

Ανακύκλωση Απορριμμάτων

+

Η ανακύκλωση χαρτιού και παλιών ηλεκτρικών συσκευών γίνεται μέσω της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Κλίμακα» και της εταιρίας AutoGreen Recycling(pdf).
«Το Εργαστήρι Ανακύκλωσης Χαρτιού ασχολείται με τη συγκέντρωση, την διαλογή και την προώθηση στην αγορά προς πώληση (μέσω του Συνεταιρισμού ΚΛΙΜΑΞ) του ανακυκλώσιμου χαρτιού. Πρόκειται για μια δράση που αξιοποιεί το χρησιμοποιημένο χαρτί που υπάρχει σε αφθονία και συνήθως ανεκμετάλλευτο σε επιχειρήσεις, σε οργανισμούς, σε νοικοκυριά ή απλά βρίσκεται πεταμένο στον δρόμο. (www.klimaka.org.gr)»

Η Αξιοποίηση Βιομηχανικών Αποβλήτων γίνεται μέσω της εταιρίας Polyeco Waste Management” και αποσκοπεί στη ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων και στην αποφυγή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

04

Φιλανθρωπικές Ενέργειες

+

Ζώντας σε μία κοινωνία που πλήττεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης θα ήταν αδιανόητο από μέρους μας να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Για αυτό τον λόγο η δίνουμε το παρόν όποτε μας ζητούν την βοήθειά μας:

– Χαμόγελο Του Παιδιού
Η Madeira A.E. δωρίζει στο Χαμόγελο του Παιδιού υλικά για την επίπλωση του νέου κέντρου νεότητας. Η κίνηση αυτή προβλήθηκε από την εκπομπή “Life & Space”. pdf

– Οι φίλοι των αστέγων
Από το 2009 έως και σήμερα η Madeira A.E. δωρίζει σε εβδομαδιαία βάση 65 μερίδες φαγητού το οποίο διανέμεται στο Πεδίον του Άρεως σε άστεγους.pdf

– Κλίμακα
Η Ανακύκλωση του Χαρτιού, ως εργασιακή δομή, έχει το πλεονέκτημα του μικρού ή μηδενικού κόστους της πρώτης ύλης αλλά και ότι είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Το Εργαστήρι του Ανακυκλώσιμου Χαρτιού προσφέρει μια ευκαιρία αντιμετώπισης του αποκλεισμού “διαφορετικών ” ανθρώπων από την αγορά εργασίας, προωθεί τη διασφάλιση ενός εισοδήματος με προοπτική κοινωνικής επανένταξης και επαγγελματικής αποκατάστασης. (www.klimaka.org.gr)