Η εταιρεία μας

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η MADEIRA A.E. αποτελεί ένα σταθερό και δυναμικό παίκτη στον τομέα της επεξεργασίας και εμπορίας ξυλείας στην Ελλάδα.

Οι αρχές μας αυτές σε συνδυασμό με την έντιμη συναλλαγή και τις μελετημένες κινήσεις στην επιχειρηματική σκακιέρα, συνετέλεσαν ώστε να συγκαταλεγόμαστε μεταξύ των κορυφαίων εταιρίων του κλάδου.

Η Madeira δραστηριοποιείται στο κλάδο της ξυλείας για πάνω από 40 χρόνια, τιμά τις συνεργασίες της σεβόμενη τις ανάγκες και τις δυνατότητες των πελατών της και έχει σαν πρωταρχικό στόχο να στηρίξει την ελληνική αγορά και να βοηθήσει στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικοδομής.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ
ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

01

Η Madeira επενδύει συνεχώς σε νέα προϊόντα τα οποία προωθεί στην Ελληνική αγορά διατηρώντας μεγάλα αποθέματα.

02

Η Madeira σέβεται τους διεθνείς κανονισμούς και διαθέτει μόνο πιστοποιημένα προϊόντα.

03

Η Madeira αντιλαμβάνεται τις αντιξοότητες της αγοράς και στηρίζει τους πελάτες της.

Οι εγκαταστάσεις μας
Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στην Κηφισιά, μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και σε κοντινή απόσταση από το Κεντρικό Εθνικό Δίκτυο και την Αττική Οδό.

Σε έκταση 12.000μ2 και σε κτίρια χωρητικότητας 30.000μ3 στεγάζονται η βιομηχανία επένδυσης επιφανειών και οι αποθήκες μας. Τα προϊόντα μας δεν είναι εκτεθημένα στις καιρικές συνθήκες.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
1967 - ΣΗΜΕΡΑ

1967

Η αρχή

Ο Ευάγγελος Ιωαννίδης συστήνει την εταιρία «VIMOPAR LTD» με έδρα το Belem Do Para. Η εταιρία αυτή είχε αντικείμενο το εμπόριο ξυλείας στην εσωτερική αγορά της Βραζιλίας καθώς επίσης και την εξαγωγή της στην Αργεντινή.
1970

Σύσταση ατομικής Επιχείρησης

Ο Ευάγγελος Ιωαννίδης συστήνει ατομική επιχείρηση στην Αθήνα με αντικείμενο την εισαγωγή καπλαμάδων από την Ν.Αμερική.
1973

Μετατροπή σε ΕΠΕ

Η ατομική επιχείρηση μετατρέπεται σε εταιρία περιορισμένης ευθύνης με επωνυμία «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ε.Π.Ε.».
1980

Η τελευταία μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΥΓΓΕΛΟΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.» και διευρύνεται το αντικείμενό της, εκτός από την εισαγωγή και την εμπορία καπλαμάδων, στο γενικό εμπόριο ειδών ξυλείας. Την ίδια χρονιά συστήνεται και η «ΙΩΝΝΙΜ Α.Ε.» με παρεμφερές αντικείμενο.
1989

Η έδρα των «ΙΩΝΝΙΜ Α.Ε.» και «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.» μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 20ο ΧΛΜ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Αθηνών Λαμίας.
1994

«Ευάγγελος Γρ. Ιωαννίδης Α.Ε.» και «ΙΩΝΝΙΜ ΑΕ» μεταφέρονται σε νέο ιδιόκτητο βιομηχανικό ακίνητο στην Κηφισιά (Τοσιτσα 4) και ξεκινάει η λειτουργία γραμμής παραγωγής επενδεδυμένων επιφανειών.
1995

Ιδρύεται η εταιρεία Madeira A.E. με αντικείμενο –πάντα- την ξυλεία καθώς και την εκμετάλλευση ακινήτων.
2000

H Βασιλική Ευαγγέλου Ιωαννίδη έρχεται στην «MADEIRA A.E.» για να αναλάβει το χρηματοπιστωτικό τομέα της εταιρείας.
2004

Ο Γρηγόρης Ευαγγέλου Ιωαννίδης έρχεται στην «MADEIRA A.E.” για να αναλάβει την ανάπτυξη και την βελτιστοποίηση της βιομηχανικής δραστηριότητας.
2007

Η «MADEIRA A.E.” απορροφά με συγχώνευση τις εταιρείες «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.» και ΙΩΝΝΙΜ Α.Ε.» και «MADEIRA A.E.».
2008

Με την έλευση της Ιωάννας Ευαγγέλου Ιωαννίδη η Madeira A.E. επεκτείνει την οικοδομική της δραστηριότητα με την ανέγερση κατοικιών προς εκμετάλλευση στα βόρεια προάστια τις Αθήνας.
2009

Η Madeira A.E. προσθέτει στα προϊόντα εμπορίας της, μία μεγάλη γκάμα ακατέργαστης ξυλείας.
2012

Η Καρολίνα Ευαγγέλου Ιωαννίδη ασχολείται με την εισαγωγή και την εμπορία ινοσανίδας επενδεδυμένη με εμποτισμένα φύλλα μελαμίνης.
2014

Για πρώτη φορά στα χρόνια της λειτουργίας της MADEIRA A.E. αποφασίστηκε η συμμετοχή της στην έκθεση Medwood, με σκοπό την παρουσίαση όλης της γκάμας των προϊόντων της.

1967

1970

1973

1980

1989

1994

1995

2000

2004

2007

2008

2009

2012

2014

Το όραμα του ιδρυτή
Από το 1967 έως και σήμερα εμπνεύστηκα τις ιδέες και δημιούργησα τις εταιρικές μορφές που διαδεχόμενες η μία την άλλη οδήγησαν στην ίδρυση της Madeira A.E. Στόχος μου ήταν η ανάπτυξη μια υγιούς επιχείρησης η οποία κινείται σε τρείς άξονες:
01 Απλότητα, πρακτικότητα και αμεσότητα
στη συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες. Δημιουργούμε προσωπικές σχέσεις, με σκοπό την επαφή με την αγορά και την ικανοποίηση των αναγκών της.
02 Εντιμότητα και διαφάνεια στις συναλλαγές
που συνετέλεσαν στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων τόσο με τους πελάτες μας όσο και με τους προμηθευτές μας.
03 Συντηρητισμός και σοβαρότητα
Δημιουργήσαμε μία εταιρία ευέλικτη και διαχειρίσιμη, αρνούμενοι κάθε μορφή κρατικής ενίσχυσης και στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στις δικές μας δυνάμεις.

Σήμερα το 2014, αφήνω την εταιρία στους συνεχιστές μου με τις παραπάνω αρχές και παρακαταθήκες και πιστεύω ότι διανθίζοντάς τες με νέες ιδέες και διατηρώντας αμείωτο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις, η εταιρία θα προχωρήσει στην ίδια επιτυχημένη πορεία. Σας ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Με εκτίμηση,